7 лв. за кило никулденски шаран В дните преди Никулден

...
7 лв. за кило никулденски шаран В дните преди Никулден
Коментари Харесай

Шаранът поскъпна с лев преди Никулден

7 лева за кило никулденски шаран

В дните преди Никулден шаранът нарастна с лев и се предлага за 7,20 и 8,30 лв. за кг. Търсенето е неенергично за в този момент, а множеството клиенти избират рибата да е изчистена, което го оскъпява с още 1,50 лева на численост.

Зареждаме единствено прясна и хубава риба, а шаранът и сомът ни са от язовира в Меричлери, сподели Таня, дългогодишна продавачка в магазина на пазара. В него живият шаран с люспи е на 7,2 лева Търсенето е едва и търговците умуват да смъкват цената до 7 лева

Лошото е, че множеството ни клиенти са възрастни хора, които получават пенсиите ден след празника и не могат да отделят средства за рибния Великден, добавя продавачката.

Заредили сме един звук риба, а през днешния ден до обяд съм продала едвам 5 шарана, жалва се друга продавачка.

Тук шаранът е 8,30 лева /кг, предлагаме и пържен на цена от 12 лв. килото.

В огромните вериги в града шаранът коства 6 лв. килото. М. година взех две риби, само че бяха необичайно меки. После се оказа, че са от някакви топли бургаски езера, където рибата се охранва за месец, разяснява клиент, който избираше риба за 8.30 лева килото от дребен магазин.

10 лева е цената на пресния сом. На цени от 4.50 до 6 лева се предлага скумрията.Филе от толстолоб е 7,50-8 лв..

Любителите на по-диетичната морска риба могат да сложат на трапезата ципура и лаврак за 14-14,50 лв/кг и сафрид за 8 лв/кг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР