7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предрече, че

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предрече, че
Коментари Харесай

Хамилтън: Ред Бул ще са по-бързи до края на сезона

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън предсказа, че водачите на Ред Бул ще разполагат с по-бързи коли и в последните три старта този сезон. В Остин британецът беше отпред в последната част на надпреварата, само че 5 обиколки преди финала Макс Верстапен го догони и го изпревари, след което Люис призна, че напълно за малко си е мислел, че може да завоюва.

“Автомобилът на Ред Бул е най-бързият през целия сезон, това ще се резервира и в последните надпревари - изясни Хамилтън. - Ние минахме по-напред в Остин тъй като част от водачите пред нас имаха проблеми. Ако Шарл Леклер и Серхио Перес бяха в челото, то може би надпреварата щеше да се развие по-различно. Но във връзка с чистата скорост, Ред Бул имат ясно изразено преимущество. ”

Хамилтън даде за образец проблемите на Верстапен при втория му бокс, които не го стопираха по пътя към успеха.

“Боксът на Макс продължи 11 секунди, той се върна на пистата зад Лекелр, само че беше толкоз по-бърз от него, че незабавно навакса 6 секунди, след това изпревари Шарл, по-късно изпревари и мен и на финала имаше няколко секунди задатък. Автомобилът на Ред Бул показва впечатляваща скорост ”, добави британецът.
 Тото Волф разкри по кое време е схванал, че Хамилтън няма да завоюва в Съединени американски щати Тото Волф разкри по кое време е схванал, че Хамилтън няма да завоюва в Съединени американски щати
Хамилтън също по този начин даде да се разбере, че не е изключително уверен, че настава ерата на Макс Верстапен във Формула 1.
 Гран При на Съединени американски щати: Верстапен взе 13-ата си победа за сезона, Ред Бул с купата при конструкторите Гран При на Съединени американски щати: Верстапен взе 13-ата си победа за сезона, Ред Бул с купата при конструкторите
“Още е рано за това, само че в случай че Ред Бул продължат да преобладават и при започване на идващия сезон, то тогава всичко е допустимо - изясни британецът. - Но пък Ферари са по-бързи от Ред Бул в квалификациите, тъй че в случай че в Скудерията вдигнат спортното си движение, то ще могат да се борят с Ред Бул. Но нито за тях, нито за нас ще е елементарно да реализираме това. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР