7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни основната

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни основната
Коментари Харесай

Хамилтън: Губим много време на правите

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън изясни главната уязвимост на Мерцедес W13 на “Сузука ”, поради която той и Джордж Ръсел останаха по-назад от борбата за първа редица на старта за Гран При на Япония на следващия ден.

На мокрото през вчерашния ден водачите на Мерцедес бяха в челото, само че през днешния ден на сухата писта се видя, че W13 продължава да изостава от най-бързите коли.

“Губим доста време на вършиме - сбито изясни Хамилтън след квалификацията през днешния ден. - Но в останалата част от обиколката на “Сузука ” колата ни се показва относително добре. Карах чисто, не съм имал проблеми, само че на вършиме гумим пет или шест десети от секундата. Честно казано, чакахме това да се случи тъй като ние караме с по-притиснат към пистата автомобил спрямо колите на другите тимове. ”
 Ръсел: На „ Сузука “ си пролича кое е слабото ни място Ръсел: На „ Сузука “ си пролича кое е слабото ни място
И предвид на неналичието на движение по отношение на Ред Бул и Ферари, Хамилтън не е изключително убеден, че Мерцедес ще е действителен противник за успеха на следващия ден.
 Без наказване за Верстапен за случая с Норис, първенецът започва 1-ви на следващия ден Без наказване за Верстапен за случая с Норис, първенецът започва 1-ви на следващия ден
“Все отново, зависи от това при какви условия ще караме - изясни британецът. - Ако вали, мисля, че ще е добре за нас, защото през вчерашния ден в дъжда се представихме добре. Така че, следователно ще сме малко по-близо до водачите. Но тези, които се борят за успеха са на девет десети от секундата пред нас, а нормално не се заличава такава разлика от квалификацията, с цел да спечелиш надпреварата. ”
 Шарл Леклер: Гумите ми свършиха в последния бранш Шарл Леклер: Гумите ми свършиха в последния бранш
В квалификацията през днешния ден Хамилтън се класира 6-и, а съотборникът му Джордж Ръсел - 8-и.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР