7-кратният световен шампион във Формула 1 Лиюс Хамилтън отпадна в

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Лиюс Хамилтън отпадна в
Коментари Харесай

Хамилтън: Вината за удара с Алонсо е моя

7-кратният международен първенец във Формула 1 Лиюс Хамилтън отпадна в първата обиколка на Гран При на Белгия след удар с Фернандо Алонсо в борба за третото място. Алонсо остана отвътре на прекъсването за десния завой в края на правата “Кемел ”, само че Хамилтън затвори от външната, двамата се удариха, колата на Люис отскочи във въздуха и малко по-късно по радиото го помолиха да спре поради щета в задвижващата система.

“Получи се неприятно, настигнах Алонсо, мислех, че на влизането в завоя, само че се оказа, че не съм - призна след финала Хамилтън. - Грешката за това е моя, скърбя, че стана по този начин. Целият уикенд беше сложен за нас, всеки водач желае да стигне до края на надпреварата, само че не се получи. Инцидентът не беше тенденциозен, просто се случи, само че такива обстановки са мъчителни. Много скърбя за отбора. "

В реакцията си по радиото незабавно след случая Алонсо назова Хамилтън “идиот ” и изясни, че Люис може да започва добре и да се състезава единствено в случай че започва първи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР