7-кратният световен шампион Люис Хамилтън обясни, че състезанието в Маями

...
7-кратният световен шампион Люис Хамилтън обясни, че състезанието в Маями
Коментари Харесай

Хамилтън: Битката в Маями беше мега!

7-кратният международен първенец Люис Хамилтън изясни, че надпреварата в Маями е било „ мега ”, защото той започва 13-и и съумя да се пребори за 6-ото място на финала. И британецът добави, че е доста по-доволен спрямо Баку, където надпреварата е било „ деморализиращо ” за него, макар че и там той финишира 6-и.

В Баку Хамилтън започва пети, загуби позиции поради колата на сигурността, която излезе в несъответствуващ за него миг и по-късно прекара цялата втора половина на надпреварата зад Карлос Сайнц, като по този начин и не съумя да изпревари испанеца.

В Маями трафикът във втората част на квалификацията не разреши на Хамилтън да загрее добре гумите си и той отпадна рано, само че в конкуренцията, изключително във втората й част Люис направи серия от изпреварвания и финишира 6-и.
 Ръсел: От много време не сме имали такова съревнование Ръсел: От много време не сме имали такова съревнование
„ Беше мега, единствено тъй като можех да задминавам – изясни Хамилтън. – В спринта и в главното съревнование в Баку напряко вървях обратно, беше деморализиращо. Но е ужасно да имаш движение, да догонваш колите пред теб, към този момент знам, че можем да се борим с другите. Направих и няколко страхотни изпреварвания, което е доста значимо. ”
 Тото Волф се опитал да отмъкне Нюи от Ред Бул Тото Волф се опитал да отмъкне Нюи от Ред Бул
Ферари още веднъж показва своенравие в спортното си движение в Маями и това разреши на водачите на Мерцедес да се борят с Шарл Леклер и Карлос Сайнц.
 Шумахер: Най-големият проблем на Ферари са водачите Шумахер: Най-големият проблем на Ферари са водачите
„ Малко по малко догонваме Ферари – изясни Хамилтън. – Те са впечатляващи в квалификациите, само че не знам какво става с тях в надпреварите. Страхотно е, че от 13-а позиция ги догоних и се включих в тяхната борба. ”
 Доктор Марко видя скрит план на Мерцедес и ФИА Доктор Марко видя скрит план на Мерцедес и ФИА
Маями беше последното съревнование за актуалната спецификация на Мерцедес W14, като на „ Имола ” колата ще получи съществени усъвършенствания, измежду които нов под, нови въздушни кутии и окачване.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР