7-и юли ще бъде обявен за професионален празник на пиарите.

...
7-и юли ще бъде обявен за професионален празник на пиарите.
Коментари Харесай

Обявиха 7-и юли за професионален празник на пиарите

7-и юли ще бъде разгласен за професионален празник на пиарите. Това реши Министерският съвет, приемайки предлагането на министъра на културата. Изборът на датата се базира на обстоятелството, че на същата дата през 2005 година представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите експерти, се събират и сплотяват към един Етичен кодекс. Този документ се трансформира в основата на обединяването на целия бранш, както и на основаването на главните правила, целесъобразни за професионалната активност на експерти и компании.

Проектът на решение е направен по отношение на постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в ПР- бранша: Българското сдружение за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР- организациите. Асоциацията на експертите по връзки в общините, Европейската асоциация на информационните шефове, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските публицисти.

Предложението е стимулирано с повишаването на смисъла на обществените връзки през последните години, с ускорените процеси на глобализация, транспорт на информация и налагането на нови способи за другарство, както и с голямото им въздействие в процесите на предотвратяването и преодоляването на рецесии, в битката с подправените вести, порочната процедура за потребление на тролове в предизборните акции и доста други, оповестиха от Министерския съвет.

Секторът на ПР-специалистите у нас се развива извънредно динамично. Като симптом на стабилно развиване на целия отрасъл е обстоятелството, че към този момент в 10 български университета се преподават разнообразни форми на връзки, а броят на работещите в бранша надвишава 20 000 индивида.

Работата на експертите по връзки с обществеността (ПР-специалистите) изисква висок професионализъм, качество и срочност, заради което с плана на решение се реализира удостояване и почитание към техните старания и резултати.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР