7-годишното дете е с диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото

...
7-годишното дете е с диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото
Коментари Харесай

Българската Коледа помага за рехабилитацията на Ванко от Бургас



7-годишното дете е с диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото му предпочитание е да може да върви, като останалите деца. Чрез Българската Коледа фамилията му получава средства, които употребява за профилиран санаториум и рехабилитация.

За първи път майката Десислава Илиева чува тежката диагноза малко след раждането. Именно там се получили затрудненията, споделя с болежка тя. През първите месеци детето е било мощно обездвижено. Когато става на година и половина им предлагат санаториума в Момин проход, търсят профилирани отзиви и при имена в медицината в Чехия.

" През цялото време ходихме по рехабилитации...в Чехия вървях да го церя. И все пак оставаме в санаториума на Момин проход, тъй като е профилиран и от доста време работят с деца с разнообразни типове заболявания ", споделя Десислава Илиева.

Като всяко дете Ванко чака с неспокойствие Коледа. В санаториума който посещава постоянно организирали празненство за празника. през тази година му следва да посети и лекарите, които се погрижили за него в Чехия.

А коледното знамение, което майката Десислава си пожелава е един ден нейният единствен наследник да може да проходи. Подробностите чуйте от репортажа в прикачения фал:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР