7- годишно момиченце от Димитровград се бори за живота си.

...
7- годишно момиченце от Димитровград се бори за живота си.
Коментари Харесай

Нека помогнем на 7-годишната Михаела!

 7- годишно момиченце от Димитровград се бори за живота си. Детето е с тежка онкодиагноза, приложени са й доста лекувания, в този момент докторите виждат вяра в имунотерапия, която се ползва в Америка и Канада.

Родителите би трябвало да закупят сами нужните флакони, защото тази терапия не е записана в страната ни. Родителите молят за помощ, с цел да могат да лекуват детето си.

Михаела живее по лечебни заведения от 6 години. Когато е на годинка и осем месеца й слагат ужасяващата диагноза сарком на Юинг на меките тъкани.

" Както си беше безусловно крепко бебе и до тогава нямаше никакви проблеми, една заран просто се обедвижи,не можеше да върви и да си стъпи на крачетата ", споделя майката Пепа Ангелова пред bTV.

Следват шест кошмарни години, през които детето е оперирано 4 пъти, два от които в немска клиника, минала е над 60 курса с химиотерапии. И макар упоритото лекуване, туморът се е завърнал още веднъж. Лекарите дават вяра в нов тип лекуване с имунотерапия.

" След този финален рецидив се оказа, че химиотерапията не работи по този начин както до момента и единствено на нея не може да се разчита. Затова лекарите ни предлагат тип имунотерапия ", споделя още майката.

Според лекар Неофит Спасов, от УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив, предвид на съвещания на няколко интернационалните центрове и базирайки се на техния опит е взето решение да се организира това лекуване като терапия,която дава много висок късмет при рецидив " При Юинг саркома това е напълно нова наклонност,която сега се употребява единствено в няколко страни в Канада, два центъра и няколко центъра в Америка ", показва лекарят.

Михаела се нуждае се от 24 дози с лекарството, цената на единия флакон е близо 15 000 евро,а общата сума,която фамилията би трябвало да даде, с цел да живее щерка им е 360 000 евро. Пари, които фамилията няма.

За Коледа невръстното момиченце не поискало играчки като другите деца, а поискало здраве. За да може да се прибере у дома и да се усмихва още веднъж.

Ако желаете да помогнете на Михаела, дарителска сметка е:

Уникредит Булбанк: BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45, в лв.

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР