7-годишно момиче от Димитровград се бори за живота си. То

...
7-годишно момиче от Димитровград се бори за живота си. То
Коментари Харесай

7-годишно дете с тумор се нуждае от 360 000 евро за имунотерапия

7-годишно момиче от Димитровград се бори за живота си. То е настанено в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, а лекуващият му доктор Неофит Спасов сподели пред бТВ, че може да му се помогне единствено имунотерапия. Тя дава огромен късмет при рецидив, само че се употребява малко страни, добави той, представен от флагман.бг.

Малката Михаела е с тежко онкозаболяване. Има вяра да оздравее с имунотерапия, която се ползва в Съединени американски щати и Канада. Родителите би трябвало да закупят сами нужните флакони, защото тази терапия не е записана в страната ни. Те молят за помощ, с цел да излекуват детето си. 

Михаела живее по лечебни заведения от шест години. Когато е на година и осем месеца, й слагат ужасяващата диагноза Сарком на Юинг на меките тъкани. 

„ Както беше крепко бебе и нямаше никакви проблеми, една заран внезапно се обездвижи. Не можеше да си стъпи на крачетата “, сподели в " Тази заран " по бТВ майката на Михаела - Пепа Ангелова.

Следват шест кошмарни години, през които детето е оперирано четири пъти, два от които в немска клиника, чието лекуване Здравната каса заплаща. Преминала е над 60 курса с химеотерапия и макар упоритото лекуване, туморът се е завърнал още веднъж. Детето ще бъде оперирано още веднъж в Германия благодарение на касата, само че преди този момент лекарите предлагат нов тип лекуване – имунотерапия. 

Оказа се, че химеотерапията не работи на Михала, както до момента и единствено на нея не може да се разчита, прибавя Пепа Ангелова. 

Момичето се нуждае от 24 дози с лекарството, а цената единствено на един флакон е близо 15 000 евро. Общата сума, която семейство, която фамилията би трябвало да даде, с цел да живее дребното дете, е 360 000 евро. 

„ За една майка е доста мъчно и единственото, за което се апелирам и се надявам, е да работи лекарството, тъй като към този момент нямаме различен избор “, споделя Пепа Ангелова.

За Коледа невръстното момиченце не поискало играчки като другите деца, а единствено здраве, с цел да може да се прибере вкъщи и да се усмихва още веднъж. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР