7-годишно дете почина от ушно възпаление в Италия, защото родителите

...
7-годишно дете почина от ушно възпаление в Италия, защото родителите
Коментари Харесай

Дете с ушна инфекция почина след лечение с хомеопатия

7-годишно дете умря от ушно инфектиране в Италия, тъй като родителите му отказвали да го лекуват с антибиотик. Италианските управляващи ги дават на съд. Родителите на момченцето били последователи на хомеопатичното лекуване и не считали за належащо да смъкват температурата на сина си с лекарства. Лекували го единствено с противовъзпалителни билки. Те били и срещу имунизациите.

Според прокурора, повдигнал обвиняване против родителите, те са провокирали смърта на детето си, макар всички сигнали, че билките не били задоволителни да преборят отита.

7-годишният Франческо умрял в болничното заведение в Анкона, където постъпил, откакто нормално ушно инфектиране се изострило и минало в енцефалит. Това споделят лекарите, а съгласно прокуратурата, повода за гибелта му е безотговорното държание на неговите родители и незаконното лекуване на доктор хомеопат. Майката и бащата му се доверили, защото той лекувал детето от няколко години.

След гибелта на Франческо на Ботуша се заприказва за това какъв брой е значимо законодателят да се намеси, защото и в Италия имунизациите са наложителни. Училищата и детските градини не одобряват деца, в случай че родителите не показват документи за направени имунизации. Майките и татковците антиваксъри обаче пробваха да заобикалят закона и да изфабрикуват документи, за което бяха наказвани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР