7-годишно дете е живяло в кокошарник сред мишки и паяци

...
7-годишно дете е живяло в кокошарник сред мишки и паяци
Коментари Харесай

Хранено със сух хляб, сред кокошки, мишки и паяци-Така открили в кокошарник 7-годишно дете във Врачанско

7-годишно дете е живяло в курник измежду мишки и паяци и е хранено със изсъхнал самун във врачанско село. Спяло е върху гуми, върху които е имало дъска, застлана с одеало. Детето не е било обгрижвано добре и изискванията, при които е живяло в тази пристройка, са потресаващи.

Детето е споделило, че рядко се храни, храната му се подава през прозореца, в помещението няма облекла – множеството са били в другата къща, а то си е влизало в тази пристройка със старите облекла, описа Мария Търнавска от обществената работа във Враца пред Нова тв.

След като обществените служби са получили сигнал, почнали да събират информация.

Детето е било оставено без контрол от майката и мъжа, който живее с нея.

В учебно заведение детето е споделяло, че е било бито от пастрока, само че в това време е допускано, че може да преувеличава, тъй като единствено споделило пред други деца, че и в детската градина и лъгало по този начин, описа дамата. От учебното заведение не е подаден сигнал, което буди съществено терзание. Сигналът е подаден от гражданин на обитаемото място, където живее то. Проверката открила, че той е меродавен и детето в действителност живее при тези условия.

Не се удостоверява информацията дали детето е било година и половина в тази сграда отвън къщата. Не се удостоверява информация за заключване, за гледане на животни, това е било стаичка за гуми.

Детето е споделяло в учебно заведение, че живее в помещение, в което има мишки и паяци. Отопление няма, циментов под, температурата е била толкоз, колкото и на открито.

Тревожното е, че жителите на селото не са подали сигнал, страхували са се и даже при инспекцията не са желали да бъдат записвани имената им, тъй като фамилията е конфликтно.

В момента детето към този момент е подхваната мярка за протекция, настанено е в семейство при родственици. Приложена е най-благоприятната мярка за детето, изясни обществената работничка.

След като са събрани задоволително данни за осъществено закононарушение, пастрокът е притеглен под наказателна отговорност за осъществено закононарушение в изискванията на домашно принуждение, описа наблюдаващият прокурор. Към сегашния миг мъжът е в следствения арест и е с непрекъсната мярка задържане под стража. Той отхвърля да е направил действието.

Наказанието за това закононарушение планува от 3 до 10 година затвор.

Детето е отделено от майката и е изведено единствено. Тя е отричала за случай. Престои инспекция за съпричастност на други лица.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР