7-годишно българче почина след игра в аквапарк по време на

...
7-годишно българче почина след игра в аквапарк по време на
Коментари Харесай

Българче почина по време на почивка в Турция

7-годишно българче умря след игра в аквапарк по време на фамилна отмора в южната ни съседка Турция, осведоми NOVA. Детето е ритнато в корема от друго дете, до момента в който се спускало по пързалка. Родителите упрекват хотела в липса на спасители, които да наблюдават водните уреди.

Дълго чаканата отмора, която фамилията подарява на двете си дъщери във връзка Деня на детето в турския курорт Дидим стартира кошмарно. На съдбовния 8-ми юни Вивиан се пуска за последно на една от обичаните си пързалки в аквапарка.

Американски медии: Българче се самоуби поради играта „ Син кит “

В резултат на удар от друго дете Вивиан е със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

За няколко часа детето е местено три пъти от болница в болница.

Лекарите обаче не съумяват да го върнат към живота.

Според фамилията до нещастието се е стигнало поради липса на спасители, които да управляват спусканията. „ Нашето дете – Вивиан се е пуснала по въпросната пързалка, след нея се пуска незабавно идващото дете и я удря в корема”, сподели майка ѝ Антония Вачева.

В последната болница

полиция посреща родителите и ги кара да подпишат документи на турски, които не схващат.

По-късно схващат, че в тях написа, че няма да предявяват искания към хотела. Близките на Вивиан обаче са безапелационни, че ще търсят правдивост и молят страната за помощ.

„ Да се изискат всички записи от този ден от камерите, всички следствия, документи, от болничното заведение, от полицията, от хотела... просто желаеме хотелът да признае, че има виновност и в случай че не да спре аквапарка, то най-малко да бъде обезопасен, с цел да не умират други деца”, сподели Антония Вачева.

От пресцентъра на Министерство на външните работи оповестиха, че ведомството е осведомено със случая .

По инструкции на министър Екатерина Захариева неотложно е бил сбъднат контакт със фамилията с молба да дават документите, с които разполагат. Документите са получени на турски език и към този момент са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с инструкции да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да откри контакт с локалните управляващи.

Българският консул Момчил Русинов към този момент пътува с цялата събрана информация, с цел да обясни на място събитията към смъртния случай на 8 юни 2018 година Той ще посети прокуратурата в регионалния център Айдън, проверяващите служители на реда в град Дидим и шефа на хотела, в който е станала нещастието.

Отделно Генералното консулство ще изиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени дейности.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР