7-годишната Малката Матилда от Великобритания откри меч в езерото, в

...
7-годишната Малката Матилда от Великобритания откри меч в езерото, в
Коментари Харесай

7-годишно момиче откри "Екскалибур" в Корнуол

7-годишната Малката Матилда от Англия откри меч в езерото, в което споредлегендата е изхвърлен именитият „ Екскалибур” на крал Артур, оповестява Мирър.

Малката Матилда направила откритието по време на лятната отмора със фамилията си в Корнуол, Англия. Именно там се намира езерото Дозмари, в което съгласно легендата е пренебрегнат магическият меч „ Екскалибур”.

Мечът е античен знак на независимостта на Англия и се твърди, че притежателят му би трябвало да стане пълновръстен държател на кралството. Въпреки съвпадението обаче мечът на Матилда най-вероятно няма археологическа стойност и е просто остарял кино атрибут.

Легендата споделя, че крал Артур получил магическия меч „ Екскалибур” от вълшебница, живееща на дъното на езеро или така наречен Дама от езерото. След като Артур бил смъртоносно ранен в борба, той дал меча на доверения си рицар Грифлет и му заръчал да го върне назад в езерото. Миг преди мечът да допре водата, на повърхността се посочила женска ръка, която го прибрала в дълбините.

Според историците езерото от легендата най-вероятно е Дозмари, което се намира в сегашен Корнуол, Англия. Именно там отишло на отмора фамилията на 7-годишната Матилда. Когато влезнало във водата, момичето разкрило меч на дъното, споделя татко й Пол Джоунс.

„ Беше във водата единствено до кръста, когато извика, че вижда меч. Казах й да не се занася и че евентуално вижда парче от ограда. Когато погледнах надолу осъзнах, че в действителност е меч. Просто си лежеше на дъното “, изясни той.Според други митове „ Екскалибур” е така наречен „ меч в камъка” и този, който успее да го извади ще стане пълновръстен крал на цяла Англия. Откритият меч е с дължина метър и 20 и е висок, колкото и самата Матилда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР