7 години преди Томас Едисън да изобрети фонографа и да

...
7 години преди Томас Едисън да изобрети фонографа и да
Коментари Харесай

9 април 1860 г. - Фоноавтограф записва звук, но не го възпроизвежда

7 години преди Томас Едисън да изобрети фонографа и да запише това, което дълго време се смяташе за първия аудиозапис, парижкият откривател Едуард Скот дьо Мартинвил създава фоноавтограф, който отпечатвало звуковите талази върху лист хартия, опушена на маслена лампа.

Нито Скот, нито неговите съвременници откриват метод да трансфорат тези образни фоноавтографи в тон. Близо век и половина те остават безмълвни.

Фоноавтографът е бил комплициран, примитивен и напълно машинален уред. В него откриваме всички съществени кардинални на актуалния звукозапис. Единственото нещо, което му липсвало, било електричеството.

Изобретението на Едуард Скот е употребило фуния за ориентиране на звуковите талази към гъвкава диафрагма, ситуирана в тесния й край. Към диафрагмата е бил закрепен лостов механизъм с острие, което е издълбавало линия върху ситуиран изпод въртящ се цилиндър. Цилиндърът бил затрупан със сажди, евентуално получени посредством държането му над пламък.

Скот в действителност съумява да запише тон, просто не е знаел по какъв начин да го просвири. Възприемал е своите записи за самобитен автоматизиран диктофон, който след време хората са щели да разчитат със личните си очи.

През 1877 година Томас Едисън записва и след това сполучливо възпроизвежда Mary Had a Little Lamb.

През 2008 година американски учени откриват фоноавтографа на Скот в списък в Париж и сполучливо го възпроизвеждат. Искате ли да чуете какво е било записано на 9 април 1860 година?

Можете да го извършите още в този момент – към 10 секунди от френската национална ария Au Clair de la Lune.



Obekti.bg

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР