7-етажният блок Георги Бенковски в Русе започна да се разцепва

...
7-етажният блок Георги Бенковски в Русе започна да се разцепва
Коментари Харесай

Жилищен блок в Русе започна да се разцепва след авария на ВиК

7-етажният блок " Георги Бенковски " в Русе стартира да се разцепва и наклонява след повреда на водопровода в региона. Хората, които живеят в него, са обезпокоени и доста от тях имат намерение да изоставен жилищата си, до момента в който кооперацията не бъде укрепена.

Русе

Преди дни в мазетата на блока бликнала вода и за малко достигнала половин метър. Аварията била отстранена, само че живеещите в кооперацията забелязали, че сред двата входа се е отворила пролука над 20 сантиметра. Чувало се и по какъв начин мазилката се разрушава.
Стефан Табаков: Не можем и да спим през нощта. То падат тухли сред двете секции в зида. Все едно, че земетресение има.Мария Ефтенова: Големият ми наследник е на 27 години и желае да се изтегля. Ние живеем тъкмо до разлома там.
Потърпевшите фамилии считат, че казусът е зародил поради честите повреди на магистралния тръбопровод. От водоснабдителното сдружение обявиха, че нямат виновност, а неприятната нивелация на блока е довела до разцепването му.
Д-р инж. Малин Бирков, основен инженер на „ ВиК " ООД - Русе: Като минете зад блока, там теренът е с надолнище към вход „ А ". Цялата повърхностна вода се събира тъкмо там, в ъгъла.
От общината дружно със експерти направиха оглед на блока.
Инж. Димитър Наков, зам.-кмет на община Русе: По-скоро виждате, че всички води, които се оформят от повърхностните превалявания са ориентирани безусловно към основите на блока.
Вече са назначени геодезически изследвания. След като излязат резултатите от тях, от oбщината ще решат за чия сметка ще се извърши укрепването на блока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР