7 души вече няколко дни се опитваме да докажем, че

...
7 души вече няколко дни се опитваме да докажем, че
Коментари Харесай

Добра новина за почти излекувани от COVID-19 в България!

7 души към този момент няколко дни се опитваме да потвърдим, че към този момент са здрави, само че още не можем. Това съобщи шефът на ВМА и Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Чувстват се добре, имат самочувствие, желаеме да ги изпишем, само че още не можем, тъй като не са се изчистили действително от вируса ", сподели той.

"Можем да тестваме към 300 души на ден, надяваме се да ги удвоим и утроим в околните дни ", призна Мутафчийски.

"Ние не сме срещу бързите проби, а срещу хора, които получават лъжливо самочувствие, че са негативни и се разхождат умерено по улиците ", сподели той.

" Първите проби, за които загатна проф. Кантарджиев - тези с антиген, стават за 90 минути подготвени резултатите . Ние нямаме такива в България, само че ще имаме. За тях ни трябват и други машини ", изясни шефът на ВМА.

"Колкото повече лаборатории имаме, толкоз по-добре. Лесно се споделя „ Ще купим един милион теста и ще тестваме един милион българи “. Кога ще ги изследваме? Като е здрав индивида, няма резултат. Хубаво е карантината да се изследва след няколко дни, тъй като през първите 24 часа пробата ще бъде негативен ", сподели той.

"Ако стартираме да изследваме доста хора, които са били в контакт часове след откриването на заразяването на обещано лице, то пробите е ясно, че ще са негативни към момента ", сподели Мутафчийски.

"Вчера във ВМА са прегледани и ориентирани 120 пациента за един ден. От тях са признати трима. В околните дни може от тях да се окажат 100 за приемане. Ние би трябвало да предвиждаме нещата от надалеч. Не мое да чакаме, да кършим ръце и да кажем „ Препълнихме се “, а болните да са на улицата ", отсече генералът.

Журналист съобщи, че бащата на 9-годишното англичанче от Банско, което бе диагностицирано с COVID-19, твърди, че то не е болно, а управляващите ни лъжат, че в курортния град има болест.

"Това не е правилно. Как може да го споделя. Цял аероплан с евреи, били са единствено в Банско и са инфектирани всичките. Ето ви случаи в Дупница, Ловеч, Карнобат – готвачка, случай в Разлог, в Благоевград. Всичко това е от Банско, той да си приказва каквото си желае. Доверете ни се, ние приказваме с обстоятелства ", съобщи Мутафчийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР