7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината

...
7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината
Коментари Харесай

Задържани на летището: Две заповеди на МЗ объркват институциите и пътуващите

7 души са арестувани на Летище София в неделя. Причината е комплициране и недоумение на новата заповед на здравния министър за слагането под 14-дневна карантина, заяви bTV.

На 20 май Мила Георгиева се прибира при брачна половинка си в България дружно с 9-годишния им наследник. Подписва наставление за оставане под 14-дневна карантина.

" Бяхме блокирани ние в Австрия, а той в България повече от 10 седмици и това беше първият късмет, в който можем да се забележим ", описа дамата.

Ден по-късно здравният министър издава нова заповед, с която карантината не важи за членове на семейство на българин, в случай че престоят им в страната е до 7 дни.

Заради това Мила и синът й пробват да се върнат във Виена на 24 май, само че са арестувани. Причината - неспазване на карантината. Следват разпит и обиск.

Според юрист Мария Петрова текстовете са неразбираеми. От " Гранична полиция " завиха, че са работили правомерно, тъй като въпреки втората заповед да анулира първата, не е анулирано разписанието с самостоятелната карантина на Мила Георгиева от 14 дни. Случаят с материалите ще бъдат докладвани на прокурор.

" Аз ще си диря правата, тъй като съм уверена, че съм била арестувана непозволено ", безапелационна бе Мила Георгиева.

Ако го потвърди, ще има право на компенсации за неосъщественото пътешестване и за последствията.

От Гранична полиция завиха, че са работили правомерно, тъй като въпреки втората заповед да анулира първата, не е анулирано разписанието с самостоятелната карантина на госпожа Мила Георгиева от 14 дни. Но казусът с материалите ще бъдат докладвани на прокурор.

На 24 май на Летище София за същото нарушаване са били арестувани още пет души.

От столичното РЗИ дадоха отговор за bTV, че ще дадат мнение по проблема.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР