7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината

...
7 души са задържани на Летище София в неделя. Причината
Коментари Харесай

Заповедите на Ананиев объркват хора на летището, има задържани

7 души са арестувани на Летище София в неделя. Причината е комплициране и недоумение на новата заповед на здравния министър за слагането под 14-дневна карантина, предава бТВ.

На 20 май Мила Георгиева се прибира при брачна половинка си в България дружно с 9-годишния им наследник. Подписва наставление за оставане под 14-дневна карантина.

„ Бяхме блокирани ние в Австрия, а той в България повече от 10 седмици и това беше първият късмет, в който можем да се забележим “, описа дамата.

Ден по-късно здравният министър издава нова заповед, с която карантината не важи за членове на семейство на българин, в случай че престоят им в страната е до 7 дни.

Заради това Мила и синът ѝ пробват да се върнат във Виена на 24 май, само че са арестувани. Причината – неспазване на карантината. Следват разпит и обиск.

Според юрист Мария Петрова текстовете са неразбираеми. От „ Гранична полиция “ завиха, че са работили правомерно, тъй като въпреки втората заповед да анулира първата, не е анулирано разписанието с самостоятелната карантина на Мила Георгиева от 14 дни. Случаят с материалите ще бъдат докладвани на прокурор.

„ Аз ще си диря правата, тъй като съм уверена, че съм била арестувана непозволено “, безапелационна бе Мила Георгиева.

Ако го потвърди, ще има право на компенсации за неосъщественото пътешестване и за последствията.

На 24 май на Летище София за същото нарушаване са били арестувани още пет души.

От столичното РЗИ дадоха отговор, че на следващия ден ще дадат мнение по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР