7 български проекта са сред финалистите в тазгодишното издание на

...
7 български проекта са сред финалистите в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Седем български проекта влязоха в Топ 100 на иновационното лидерство в Европа

7 български плана са измежду финалистите в тазгодишното издание на New Europe 100 - мрежата за иноватори в Централна и Източна Европа, която разпознава новаторското мислене и изготвя годишна ранглиста на хора и планове с визионерски хрумвания. Организатори на самодейността са Res Publica в съдействие с Гугъл, Файненшъл Таймс и Фондация Вишеградски Фонд, както и други организации от Централна и Източна Европа.

Това е четвъртото издание на самодейността и в него, за първи път финалистите бяха оповестени по едно и също време на паралелни събития в София, Полша, Чехия, Словакия и Унгария.

Българите в Топ 100 са Цани Събев, Любомир Янчев, Благовест Димитров – съоснователи на MClimat, система за икономисване на енергия и ръководство на дома; Александър Найденов, основател на PaperHive , онлайн хъб за споделено работно пространство, в услуга на откриватели, които желаят да споделят ресурсите до момента в който четат комплицирани текстове; Роси Митова – създател на Farmhopping, платформа за търговия, свързваща производител с краен клиент; Димитър Димитров, Tickey ; Анита Класанова, Roobar;Йоана Колева, Ива Цолова, Антон Гаврилов, Jamba;Невен Боянов, DIVA CARE.

" Интернет разрешава на всеки - от всяко място, на всяка възраст и с всевъзможни умения - да започва нов бизнес, да развива действителен, да стане бизнесмен, разработчик или основател на наличие, да откри аудитория, с цел да показа своята пристрастеност и да съумява. Това е прекомерно огромна опция за европейския и български бизнес, с цел да я пропуснат. Никога не е имало по-добро време да бъдеш бизнесмен! ", разяснява специфичният посетител на събитието в София Мат Бритин, президент на Гугъл за Европа, Близкия изток и Азия

Сред участниците от други страни има иноватори, които основават електронни галерии с архиви, опълчват се на изхвърлянето на храна, преоткриват класическото изкуство и описват истории благодарение на новите технологии, означават уредниците. Прави усещане, че тази година в доста от случаите, в New Europe 100 са се присъединили екипи, а не самостоятелни участници, което, съгласно уредниците е знак, че бъдещето и триумфът на нововъведенията зависят и от умеенето за взаимоотношение с други хора

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР