7 български граждани остават в неизвестност след трагедията с пламналия

...
7 български граждани остават в неизвестност след трагедията с пламналия
Коментари Харесай

7 българи в неизвестност след пожара на ферибота

7 български жители остават в неопределеност след нещастието с пламналия в Йонийско море гръцки ферибот „ Юрофери Олимпиа “, който се възпламени до остров Корфу в първите часове на петък.

Общо в неопределеност са 12 души.

Спасителната интервенция, която бе прекъсната нощес, се чака да се възобнови през днешния ден.

До момента са избавени 278 души, измежду които и афганистански мигрант, който не е бил в листата с пасажери, заяви гръцката социална телевизия ЕРТ.

От всичките 127 наши сънародници, пътували на борда, единствено един е настанен в болничното заведение на остров Корфу, заяви БНР, като цитира консула ни в Солун, който дойде нощес на острова.

Става въпрос за 65-годишния водач на тежкотоварен камион, който беше евакуиран след прекарани 10 часа на горящия ферибот.

Останалите българи са настанени в хотели на Корфу.

Всички българи са настанени, дадена им е храна. Предоставен им е достъп до лекари, в случай че имат потребност. Някои от тях нямат документи, други имат, сподели консулът Радостин Ванкин.

По първични данни, оповестени в гръцките медии, огънят е тръгнал от гаражна клетка, а фериботът превозвал с изключение на леки коли, над 30 тежкотоварни камиони, множеството на пловдивската компания ПИМК.

Тепърва обаче ще се вършат експертизи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР