7 ансамбъла от 7 различни етнографски области ще участват в

7 ансамбъла от 7 различни етнографски области ще участват в ...

Опит за рекорд ще бъде направен днес на Седемте рилски езера.7 ансамбъла от 7 различни етнографски области ще участват в опит за най-голямото планинско хоро, правено някога в света. Шопският край ще бъде представен от съставите водени от Дилиана Диканска- ТС „Зора” и дамите от фолкфитнес.

Голямото хоро започва в 12:00 на поляната пред езерото Бъбрека, като в него ще могат да се включат и туристи стига да имат елементи от традиционна носия, пише "Дарик".
 
При добра прогноза ще бъде направен втори свободен полет с балоните на Клуб Адреналин и опит за Гинес рекорд с Пабло Сигнорет за СЛАГ ЛАЙН ( ходене пеша по въже) между два балона.

В 16:00 ще направят най-големия жив надпис- "България", на 2200 м надморска височина.
Всички танци и хореографии ще бъдат на фона на музиката от жив оркестър.

Ще има и опит за Гинес рекорд за най-голям жив надпис с народни костюми казват организаторите. Те допълват, че на събитието ще присъства и успешният оператор от САЩ Джейкъб Шуарц със своя екип, който ще заснеме клип за България.

„Над 300 души в народни носии ще се хванат за ръце, ще поведат и туристи. За мен това е начин да покажем многообразието, колорита на българската носия и на фолклора като цяло", каза пред "Нова телевизия" архитект Пламен Мирянов, организатор на събитието. Той беше сред поканените да заснемат фестивала „Рила ни гледа” и подреди и изложба „Нашият дом е България” в парк „Рила” край Дупница.
 

Източник: blitz.bg