7-8 са водещите кандидати за ваксина за борба с новия

...
7-8 са водещите кандидати за ваксина за борба с новия
Коментари Харесай

СЗО: Имаме водещи кандидати за ваксина срещу коронавирус

7-8 са водещите претенденти за ваксина за битка с новия ковид и по тях се работи ускорено, съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус по време на онлайн съвещание на Икономически и Социален съвет на Организация на обединените нации, представен от The Times Of Israel.
" Имаме положителни претенденти в този момент ", сподели той нна 11 май и добави: " Водещите са седем-осем, само че имаме над 100 претенденти ". " Фокусираме се върху няколко претенденти, които може да донесат по-добри резултати и ускоряваме претендентите с по-добър капацитет ", добави той без да посочва кои са любимците за ваксина.
Първоначалното преди два месеца Гебрейесус разгласи, че може да са нужни 12 до 18 месеца за изработването на ваксина. Но срокът ще бъде съкратен поради сумата от 7,4 милиарда евро, които бяха обещани преди седмица от водачите на 40 страни, организации и банки за проучвания, лекуване и проби.
По думите му обаче тези средства няма да са задоволителни за производството и за обезпечаването на еднакъв достъп до новата ваксина за всички.
Разработването на имунизацията и диагностиката се създава от консорциум от над 400 учени, осведоми още генералният шеф на СЗО.
Гебрейесус акцентира, че новият ковид е " доста инфектиран " и го назова " палач " поради над четирите милиона инфектирани по света и близо 275 000 смъртни случая.
По думите му до момента в който новите случаи понижават в Западна Европа, те се усилват в Източна Европа, Африка, Югоизточна Азия, Източното Средиземноморие и други райони.
" Болезнен урок " е дала пандемията на света, сподели още Гебрейесус, изключително за това какъв брой значими са мощните национални и районни здравни системи. " А по отношение на днешните трендове, над пет милиарда души няма да имат достъп до тези съществени услуги до 2030 година ", означи той.
" Светът харчи към 7,5 трилиона $ за опазване на здравето всяка година, съвсем 10 % от международния БВП, само че най-хубавите вложения са в поддържането на здравето и в предварителната защита ", уточни генералният шеф на СЗО.
Според заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации Амина Мохамед всички страни са са дружно в рецесията, само че непосреден приоритет би трябвало да бъдат най-уязвимите страни и общности. Тя прикани за нова стратегия за облекчение на дълга за уязвимите страни, с цел да могат стопанските системи им да се възстановят.
По думите й ограниченията за отбрана и стимулиране на стопанската система, от паричните прехвърляния до заеми и заеми, би трябвало да са ориентирани към дами, „ които съставляват по-голямата част от тези в най-силно засегнатата неофициална стопанска система и които са отпред на публичния отговор на болестта. "
Генералният шеф на Международната организация на труда Гай Райдър сподели, че 305 милиона работни места на цялостен работен ден ще бъдат изгубени по света през второто тримесечие на годината, което завършва на 30 юни. За съпоставяне той уточни, че незабавно след финансовата рецесия през 2008-2009 година са били изгубени единствено 22 милиона работни места.
По думите на Райдър постоянно се не помни, че 60 % от международната работна мощ от 3,3 милиарда души работят в сивата стопанска система, като по-голямата част от тях са дами. По думите му през първия месец от пандемията тези хора са изгубили приблизително 60 % от приходите си от работа, а в това време са съсредоточени в страни с нищожни запаси и слаби обществени системи.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР