7, 8 и 12 клас вероятно ще са първите ученици,

...
7, 8 и 12 клас вероятно ще са първите ученици,
Коментари Харесай

7, 8 и 12 клас вероятно се връщат първи в класните стаи

7, 8 и 12 клас евентуално ще са първите възпитаници, които се връщат на присъствено образование в клас. Това стана ясно след срещата сред министрите на опазването на здравето и образованието, обществените сътрудници в системата на обучение и основния държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, оповестява БГНЕС.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова изясни, че в случай че всичко във връзка с ограниченията върви обикновено и се резервира наклонността да не се усилват новозаразените с ковид, ще се пристъпи към, които се завръщат в учебно заведение.

" Всички класове са значими, само че сякаш се обединихме към 7, 8 и 12 клас. С ясното схващане, че ще бъдат присъствено, по-късно ще се върнат към образование в електронна среда от разстояние. Ще влязат други класове и по този начин всички ще могат да минат през присъственото образование ", уточни тя.

Обсъжда се поетапно завръщане на учениците от 4 февруари, които да вървят на учебно заведение по график, тъй че да не се събират повече от 40% от децата по едно и също време. Този вид обаче е единствено от позиция на днешното развиване на епидемиологичната конюнктура у нас.
 Големите възпитаници - три седмици на учебно заведение, три – у дома
Големите възпитаници - три седмици на учебно заведение, три – у дома

Ваксини ще има за всички, които желаят да бъдат имунизирани

По думи на Михайлова неподходящият вид е да се усили заболеваемостта. Тя изрази вяра този индикатор да се задържи под 120 на 100 000.

Зам. просветният министър акцентира, че с цел да се продължи с присъственото образование, всички би трябвало да съблюдаваме оптимално ограниченията.

По нейни данни към този момент са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани, като техният брой нараства и следва да бъдат систематизирани новите данни.

Тя изясни, че логистиката ще се реализира от районните здравни инспекции, описите към този момент са изпратени в Министерството на здравеопазването.

Учителите са е във втората предпочитана група дружно със обществените служащи. Михайлова увери, че има подготвеност да се стартира с имунизациите още в края на тази седмица или началото на другата, според от приключването на първата фаза.

Припомняме, по-рано през днешния ден здравният министър Костадин Ангелов заяви, че , три седмици онлайн образование се разисква като най-хубав за прогимназиалния стадий.
 Големите възпитаници влизат в клас за практическите занятия
Големите възпитаници влизат в клас за практическите занятия

Това бе решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР