7.3-литровият V8 с прозвището Godzilla, с който Ford оборудва тежките

...
7.3-литровият V8 с прозвището Godzilla, с който Ford оборудва тежките
Коментари Харесай

Ford разработва гигантски бензинов V8

7.3-литровият V8 с прозвището Godzilla, с който Ford оборудва тежките си пикапи от серията Super Duty, ще послужи за основа на още по-голям мотор, разгласи водещият инженер от подразделението Performance Майк Гудуин. Характеристиките на Megazilla към момента се пазят в загадка, само че той сигурно разполага с повече от 436-те конски сили и 644-те Нютонметра на изходния елемент.

Освен на тежки пикапи Godzilla V8 се инсталира също на леки камион и разполага със стабилен ресурс от издръжливост. Нагнетателите Whipple, да вземем за пример, разрешават увеличение на мощността с 60% без загуба на надеждност. Инженерите на Ford Performance обаче не считат да употребяват компресори и ще търсят други способи за повишение на продуктивността.

Godzilla 7.3 V8 е много актуален елемент с карбонов всмукателен колектор, алуминиеви глави и система за изменчиво газоразпределение. Модерните механически решения обаче не са повлияли на непретенциозността, надеждността и цената му - изцяло окомплектован мотор коства едвам $8 150 (€6 744).

Решението за основаването на Megazilla е изцяло обяснимо, защото в Щатите има премного платежоспособни поклонници на огромните атмосферни мотори. Godzilla толкоз се хареса на почитателите, че те желаеха от " Синия овал " да стартира да го инсталира на Mustang. Наложи се ръководителят на плана Пат Хъртрик да изяснява, че въпреки да е механически допустимо 7.3-литровият колос да се побере под предния похлупак на паметния модел, от сходна структура няма никакъв на практика смисъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР