695 са заразените с COVID-19 у нас. 19 са новите

...
695 са заразените с COVID-19 у нас. 19 са новите
Коментари Харесай

695 са заразените с COVID-19 в България, нови 19 случая

695 са инфектираните с COVID-19 у нас. 19 са новите случаи за 24 часа. Няма нова област. Активни са 581 случая. 14 са в София. Tова съобщи на постоянния си брифинг генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния щаб за битка с ковид.

81 души са излекувани. Общо 55 мъже и 26 дами. Починалите са 35.

Новият смъртен случай е на жена с онкологично заболяване и хипертония. 28 случая са в интензивно поделение в София.

Искаме да благодарим на Американското посолство за дарените PCR проби, съобщи Мутафчийски.

По думите му те постоянно са изповядвали уравновесен метод към българските жители, преценка на обстановката и постоянно се търси най-хубавата формула, с цел да може предприятията, които не са обвързани със Западна Европа, могат да извършват своите отговорности, само че със спазването на строгите противоепидемологични ограничения.

Ген. Мутафчийски разясни, че у нас лабораториите за тестване на ковид с още 11. Тестването в Банско продължава. Нямаме позитивен военнослужещ от кораба, който се завърна, само че те остават под домашна карантина.

По думите му сега се изготвя методиката за имунизация, женски съвещания и планови интервенции в изискванията на пандемия от ковид.

334 души са изследвани в Банско. От тях 28 души са позитивни, 3 са дейни, съобщи проф. Ангел Кунчев. Той съобщи, че не можем да спрем циркулацията на вируса, само че съумяваме да я задържим под надзор.

Проф. Кунчев успокои, че никое дете няма да изпусне имунизацията си. Имаме 243 случаи на морбили в Перник, Монтана и Пазарджик. Надзора работи и там и би трябвало да се сигурни, че всичко е под надзор.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР