69 % от анкетираните българи заявиха, че институциите са виновни

...
69 % от анкетираните българи заявиха, че институциите са виновни
Коментари Харесай

Социолог: Вотът на недоверие няма да мине, хората не искат предсрочни избори

69 % от интервюираните българи обявиха, че институциите са отговорни за водната рецесия. Това е изводът на социолога Първан Симеонов от последното проучване на настройките в обществото на „ Галъп Интернешънъл “*.

"Повечето хора (47%) считат, че е заслужено да има избор на съмнение. В това проучване се видя, че българите загърбиха политическите си пристрастия и дадоха отговор дали вота е обективен ", сподели още той.

"Галъп ": 2/3 от българите считат, че за водната рецесия са отговорни институциите

"По време на апартаментгейт данните изглеждаха по-тревожни за държавното управление ", разяснява социологът.

"Когато непосредствено българите се попитат дали желаят предварителни избори се огромно съмнение. 40 % декларират, че не желаят нови избори, а 30 % желаят предварителни избори. Абстрактното предпочитание за смяна го няма, само че съответната вероятност за избори плаши ", безапелационен бе Симеонов.

Според данните 41% желаят оставка и промяна на държавното управление, а 34% - не. 35% желаят предварителни парламентарни избори, само че 40% не желаят.

Тома Биков разкри какъв сюжет ще се разиграе, в случай че вотът на съмнение мине

"Българите имат нереално предпочитание за смяна, само че без внезапни придвижвания и предприемане на съответни дейности ", разкри той.

"Няма привикване с огромното обществено разслояване, само че се привиква с пазарната стопанска система ", добави социологът.

"Предполагам, че вотът на съмнение няма да мине. Просто тъй като дребните играчи нямат проект и не им се върви на бързи избори. Целта на вота не постоянно е да бутне държавното управление, а да провокира спор "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР