69-годишният Пламен Христов, който изчезна безследно под връх Вихрен в

...
69-годишният Пламен Христов, който изчезна безследно под връх Вихрен в
Коментари Харесай

Загиналият под връх Вихрен Пламен Христов е бивш хокеист и треньор на деца

69-годишният Пламен Христов, който изчезна безследно под връх Вихрен в Пирин и след няколкодневно търсене бе открит мъртъв, е дълготраен играч по хокей на лед и треньор, оповестиха от Българската федерация по хокей.
Още по темата
Сигналът към Планинската избавителна работа бе подаден на 26 декември. Тогава Христов се отправил на разходка в Пирин. Около 17 часа за последно се чул с околните си, като им споделил, че е на към десетина метра под връх Вихрен. След това от него нямаше и диря.

Планински спасители с дронове издирваха 69-годишния мъж в продължение на седмица. На 2 януари в един от улеите на Влахина котловина под връх Вихрен дрон снима тялото му. За страдание на метри от него спасителите откриха още едно тяло. Оказа се на 55-годишен сръбски жител, който чествал Нова година в Банско.  

" Пламен Христов бе играч по хокей на лед от далечното минало с тима на ЦСКА и треньор на детския хокеен тим на Славия през 90-те. Влюбен в планината, покорил множеството от най-високите върхове по света и у нас ", написаха още от Федерацията по хокей.

Опелото ще се състои на 10 януари от 12.30 часа в параклиса на Централните софийски гробища.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР