69-годишната британска Лидия Рийд дълго време е настоявала за ексхумацията

...
69-годишната британска Лидия Рийд дълго време е настоявала за ексхумацията
Коментари Харесай

Разтърсващо. Лидия Търси 40 Години Тялото На Обичаното Си Дете. Погреба Само Дрехите Му

69-годишната английска Лидия Рийд дълго време е упорствала за ексхумацията на тялото на своя наследник Хари. Но откакто гробът бил отворен, се оказало, че той е запустял. Сега скърбящата майка упорства за ДНК-тест, който ще разреши да се дефинира, дали нейното чадо е било заровено в гроба.

Това ще се случи благодарение на мостри от тъкан, открита при разкопките. Полицаите, проверяващи изгубването на тялото, имат намерение да изпратят тъканта в лаборатория, с която те постоянно си сътрудничат. Лидия обаче упорства за самостоятелна експертиза. " Интересите ми би трябвало да бъдат предпазени от компанията, която, за разлика от полицията, ми оказа помощ да получа правото на ексхумацията на останките на сина ми ", споделя Лидия. " Всичко, което желая, е да погреба моя хлапак съгласно християнските традиции ", споделя още дамата. Хари почива през юли 1975 година.

Той е бил единствено на седем дни. Майката на момчето незабавно обърнала внимание на това, че тялото, което ѝ било показано от медиците, принадлежало на друго дете. В течение на 40 години тя се пробва да обясни какво се е случило с останките на Хари, да разобличи личния състав на шотландските лечебни заведения, занимаващи се с проучвания на части от тела на деца. През август Лидия отстоява в съда правото си на ексхумация на сина си, заровен в гробище в Единбург. По думите на правосъдните медици, в гроба не са били открити никакви остатъци от скелета и признаци за разложение на тяло. Лидия достигнала до извода, че в гроба има единствено детски облекла, кръстче и табелка с имената на сина ѝ.

От 1970 година до 2000 година лечебните заведения в Шотландия са пазили над 6000 мостри от органи и тъкани. Много от тях са принадлежали на умряли деца. Лидия Рийд счита, че тялото на сина ѝ е било употребявани за опити. " Никой по този начин и не бе измамен под отговорност. Съдейки по всички, които са имали отношение към Хари, към този момент са мъртви ", споделя Лидия. " Разследването продължава ", сбити са по отношение на обстановката от органите на реда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР