69 болнични директори не са подали декларациите си за имущество

...
69 болнични директори не са подали декларациите си за имущество
Коментари Харесай

Този е най-богатият директор на болница в България

69 болнични шефове не са подали декларациите си за имущество и ползи в период. Това демонстрира информация на страницата на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество. В закона за това се планува санкция. Тя е на стойност от 1000 до 1500 лева при първо нарушаване. Ако и следващата година се направи същият пропуск, паричното наказване става от 2500 до 5000 лв..  

От 2017-а към този момент и ръководителите на лечебните заведения би трябвало да подават годишни заявления за имущество и ползи. Такива доклади би трябвало да дават и президентът, министър председателят, депутатите, министрите, шефът на Българската национална банка, членовете на Висшия правосъден съвет и доста други. 

От декларациите на болничните шефове е видно, че най-богатият измежду тях е професор Генчо Начев. Той е отпред на " Света Екатерина ". Има банкови влогове за над 6 милиона лв., четири къщи с двор, четири жилището, аграрни земи, три леки автомобила и участие в компании с друга активност, една от тях е Водноелектрическа централа.  

Доктор Дечо Дечев от към месец е шеф на Националната здравноосигурителна каса, само че през 2017-та е подал декларация като шеф на болница " Свети Иван Рилски ". Той има шест парцела. Сред тях е къща с двор, мезонет в Гърция, апартамент и имот. Банковите влогове на Дечо Дечев са общо 255 000 лв.. Почти толкоз са и влоговете на шефа на друга известна столична болница – " Света Анна ". Славчо Близнаков е декларирал пред управляващите, че има 262 671 лева в банка, 2 жилището, 3 ниви и два имота.  

Много по-малко имущество е заявил, че има шефът на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " – професор Асен Балтов. Според декларацията му той държи в банка към 177 000 лв., има два жилището в София и Арапя.  

Поглед към декларацията на шефа на болничното заведение във Враца пък демонстрира, че той и брачната половинка му имат три жилището в София, гараж, магазин и ателие – също в столицата. Не държи пари в банка, само че има 60 000 лева налични парични средства. Лечебното заведение, на което е отпред Евгени Любенов е пред банкрут, а страната стартира възстановителен проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР