685 хил. от общо предложени 875 хил. акции на Телелинк

...
685 хил. от общо предложени 875 хил. акции на Телелинк
Коментари Харесай

Инвеститори записаха акции на Телелинк Бизнес Сървисис Груп за 5,2 млн.

685 хиляди от общо препоръчани 875 хиляди акции на " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД бяха изтъргувани в общо 95 покупко-продажби на Българската фондова борса (БФБ) до ранния следобед на първия ден от общественото им предложение. Така компанията се трансформира в водач по оборот на БФБ през днешния ден с над 5,2 млн. лева

Първият транш, който съставлява 7% от общо 12,5 млн. акции, стартира тази заран и ще продължи до 19 юни. При задоволителен интерес акционерите могат да пласират още 875 хиляди акции, е записано в конспекта.

" Листването на " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " е знаково за българския финансов пазар, защото това е втората водеща високотехнологична компания, която става обществена през последните пет години. IT секторът отбелязва напредък, перспективен е и има сериозен потенциал да се трансформира в мотор на възобновяване на стопанската система на страната ни след пандемията ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

" Разглеждаме дебюта ни на фондовата борса, и като цяло публичността на компанията, като стъпка в израстването на нашите разбирания, модел на ръководство и подготвеност за предстоящ напредък. Радваме се, че ще дадем опция на нови акционери да се допрян до това, което е ТБС, нашата просвета и заряд. Вярвам, че измежду новите акционери ще намерят място и част от нашите чиновници. Аз и целият ми екип одобряваме предизвикването да бъдем единственият систематичен интегратор на БФБ с огромна доза отговорност и заряд ", сподели Иван Житиянов, изпълнителен шеф на " Телелинк Бизнес Сървисис Груп ".

На Българската фондова борса (БФБ) ще бъдат препоръчани 30% (3,75 млн.) от акциите на сдружението, които до момента бяха благосъстоятелност на трима акционери - Любомир Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев. Продажбата ще се извърши на два транша - през юни и през септември.

Дружеството планува преди втория транш да изплати дял от 4 млн. лева

" Телелинк " излиза на борсата след седмица

На вложителите ще бъдат препоръчани най-малко 875 хиляди акции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР