682 000 писма за дължими местни данъци и такси ще

...
682 000 писма за дължими местни данъци и такси ще
Коментари Харесай

Започна печатането на данъчните съобщения за собствениците на недвижими имоти в София

682 000 писма за дължими локални налози и такси ще бъдат разпратени от понеделник до притежателите на недвижими парцели в Столична община. Печатането на известията стартира през днешния ден. Това написа във Facebook зам.-кметът на София Дончо Барбалов.



„Собствениците, които са се отказали от хартиени известия и са дали имейл, ще получат информацията на електронната си поща. Справки могат да се вършат и през интернет страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура, в случай че притежателят има ПИН код, публикуван от Следствен отдел към окръжна прокуратура или ПИК от НАП“, написа още Барбалов.

Срокът за заплащане с 5% отстъпка на налог здания и налог МПС е 30 април, при изискване, че цялата дължима сума се внесе едновременно. До края на април е и крайният период и за първата вноска на такса битови боклуци.

Ако плащате локалните данъци на части, ето крайните периоди:
– Данък недвижими парцели и налог МПС: 1 юли – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
– Такса битови боклуци – четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.
Плащането може да се прави във всеки от 22-та данъчни отдела на Следствен отдел към окръжна прокуратура, без значение от адреса на парцела.
Друга опция е по банков път или през интернет страницата на Столична община https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

През тази година по-висок налог здания има единствено за недвижими парцели в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които не са съществени жилища за притежателите. Изменението беше въведено с промени в Закона за локалните налози и такси, гласувани от Народното събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР