68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна, сочи

...
68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна, сочи
Коментари Харесай

68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна

68% от българите желаят неутралитет в спора в Украйна, сочи изследване на организация "Естат ". Социологът Иво Желев споделя за "Твоят ден'' по NOVA NEWS, че се следи част от жителите, които се опасяват от световен спор. "От друга страна има хора, които стискат палци на Русия. Само 7% се афишира за открита поддръжка за Русия, а 21% за Украйна ", уточни той.
По думите му подкрепящите Русия не са насилници, просто имат своята мотивация. "Промяната преди 32 години раздели хората на проспериращи на новобранци. Хората с невисок учебен статус вършат на инат и поддържат неконструктивните гледни точки, тъй като не са удовлетворени живота си. Те считат, че предходният режим е по-благоприятен за тях. 32.9% намират информацията за необективна. Голям % от хората се осведомят от злословия ", заключи Желев.
И добави, че към 1/3 от участниците в изследването смятат, че режима в Киев е фашистки, а убийствата на мирни хора в Украйна са клевета на украинските служби.
"13,1% споделят, че потреблението на нуклеарно оръжие от Русия е целесъобразно, в случай че е застрашена нейната сигурност ", акцентира социологът.
Според блогъра Радослав Бимбалов има жертва и принудител е, по тази причина е човешко да застанеш на страната на жертвата. "Осъзнахме, че доста българи елементарно застават на другата страна. Когато се отдръпнеш от жертвата и вземеш неутрална позиция, се приблизават до насилника. Това се случва по техни персонални подбуди или от доверчивост ", счита той. И добави, че по върховете на страната има хора, адмириращи проруското държание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР