68-годишният Станчо Ст., предаден на съд от Окръжната прокуратура в

...
68-годишният Станчо Ст., предаден на съд от Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

15 години лишаване от свобода получи 68-годишен, подсъдим за опит за убийство

68-годишният Станчо Ст., предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за опит да убие собствен съселянин, бе наказан през днешния ден от състав на Добричкия областен съд на 15 години отнемане от независимост. Съдът го призна за отговорен за осъщественото закононарушение по член 116, алинея 1, по отношение на член 115, по отношение на член 18 от НК/, останало незавършено заради независещи от дееца аргументи.

Всичко почнало с покана за почерпка с ракия, отправена от Станчо към двама негови съселяни от добричкото село Дончево. На 17 януари 2019 година към 10 часа тримата мъже седнали в дома на подсъдимия. Почерпката траяла до към 16 часа, тъй като ракията свършила. Междувременно сред Станчо и потърпевшия Владимир А. почнал диалог за иден ремонт в дома на домакина. Повод за разправията с изключение на количеството алкохол, изпит от мъжете, станала цената на ремонта.

Станчо се нахвърлил с юмруци върху Владимир, който лежащ на земята, с цел да се защищити. Жертвата съумяла да стигне до портичката на двора на парцела. С нож подсъдимият предизвикал порезни рани по главата на Владимир. По улицата Станчо настигнал потърпевшия и почнал да му нанася удари с чук по главата и тялото, даже когато мъжът бил на земята, хъркал от липса на въздух, а тялото му механично реагирало на ударите.

Случайно минаващ по улицата различен съселянин се намесил и споделил на Станчо да престане да удря безпомощния мъж. Заради забележката подсъдимият се насочил с чука и към очевидеца по делото. Сигнал на 112 подала жена, която минавала по улицата с колата си. Пострадалият Владимир бил превозен до болничното заведение „ Света Марина “ във Варна, където бил лекуван до 30 януари. Само с помощта на квалифицираната здравна болнична помощ той бил избавен. Извършена му е била и интервенция на главата поради тежката лицева и черепно-мозъчна контузия от ударите с чука.
Присъдата на Добричкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР