68-годишният Станчо Ст. е предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
68-годишният Станчо Ст. е предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Мъж опита да убие съселянин с чук и нож

68-годишният Станчо Ст. е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за опит да убие собствен съселянин, като закононарушението е осъществено по хулигански подбуди и е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
Всичко почнало с покана за почерпка с ракия, отправена от Станчо към двама негови съселяни от добричкото село Дончево. На 17 януари тази година към 10 часа тримата мъже седнали в дома на подсъдимия. Почерпката траяла до към 16 часа, когато ракията свършила. Междувременно сред Станчо и потърпевшия Владимир А. почнал диалог за иден ремонт в дома на домакина. Повод за разправията с изключение на количеството алкохол, изпит от мъжете, станала цената на ремонта.
Станчо се нахвърлил с юмруци върху Владимир, който лежащ на земята, с цел да се защищити. Жертвата съумяла да стигне до портичката на двора на парцела. С нож подсъдимият предизвикал порезни рани по главата на Владимир. По улицата Станчо настигнал потърпевшия и почнал да му нанася удари с чук по главата и тялото, даже когато мъжът бил на земята, хъркал от липса на въздух, а тялото му механично реагирало на ударите.
Случайно минаващ по улицата различен съселянин се намесил и споделил на Станчо да престане да удря безпомощния мъж. Заради забележката подсъдимият се насочил с чука и към очевидеца по делото. Сигнал на 112 подала жена, която минава по улицата с колата си. Пострадалият Владимир бил превозен до болничното заведение „ Света Марина “ във Варна, където бил лекуван до 30 януари. Само с помощта на квалифицираната здравна болнична помощ мъжът бил избавен. Извършена му е била и интервенция на главата поради тежката лицева и черепно-мозъчна контузия от ударите с чука.
Предстои делото против 68-годишния Станчо Ст. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Той към този момент е наведен в пандиза в осъществяване на избраната му мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР