68-годишната Барбара Барет е посланик на САЩ във Финландия от

...
68-годишната Барбара Барет е посланик на САЩ във Финландия от
Коментари Харесай

Нов министър на Военновъздушните сили бе номиниран от Тръмп

68-годишната Барбара Барет е дипломат на Съединени американски щати във Финландия от 2008 до 2009 година при администрацията на Джордж Буш. Тя също по този начин председателстваше Център за аеронавтика и развиване, „ Аероспейс Корпорейшън “ до 2017 година.

„ Тя ще бъде извънреден министър! “-написа президентът в обществената мрежа „ Туитър “.

Бивш юрист и пилот-изпитател, Барет е член на борда на „ Ранд Корпорейшън “, мозъчен концерн, който дава проучвания и разбори на американските въоръжени сили.

Тя и нейният брачен партньор Крейг, някогашен основен изпълнителен шеф на американския софтуерен колос „ Интел “, са огромни републикански донори. Барет се кандидатира за губернатор на Аризона от Републиканската партия през 1994 година, първата жена, която направи това, само че не съумя да обезпечи кандидатурата на своята партия.

Ако кандидатурата й бъде доказана, Барет ще наследи друга жена, Хедър Уилсън, на поста министър на Военновъздушните сили.

Името на Уилсън се появи като евентуален претендент за поста на министъра на защитата Джим Матис, който подаде оставка през декември заради разликите във връзка с политиката на Тръмп за Сирия и други въпроси. Уилсън се отдръпна през март, откакто стана ясно, че краткотрайният министър на защитата Патрик Шанахан ще остане на този пост.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР