68-годишен поданик на британската кралица, който вече от 10 години

...
68-годишен поданик на британската кралица, който вече от 10 години
Коментари Харесай

Пореден британец със съмнения за COVID-19 у нас, жена му вече е под карантина

68-годишен гражданин на английската кралица, който към този момент от 10 години живее непрекъснато със брачната половинка си в новозагорското село Пет могили е бил докаран с кола за спешна помощ в старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, с цел да бъде приет в болница в инфекциозното поделение, оповестява Монитор.

Сигналът за изпадналият в тежко здравословно положение мъж, чиято брачна половинка е сложена под карантина след завръщане от Англия преди броени дни е бил подаден на телефон 112. От дома си е бил взет от екип на филиала за незабавна здравна помощ в Раднево към обяд в понеделник.

По думите на шефа на филиала, доктор Средкова мъжът не е със признаци за корона-вирус,въпреки че повръщал.

Оплакванията му датирали от много време и били свързани спрекаран преди 12 години тежък инсулт, след който е останал обездвижен. Изпратен е към инфекциозното тъй като най-вероятно ставало въпрос за такова заболяване, а и поради намиращата се под карантина брачна половинка.

Филиалът в Раднево разполагал с две коли за спешна помощ, употребяваната за чужденеца е била дезифекцирана след завръщането й в миньорския град. Кметицата на Пет могили Гергана Георгиева посочи че чужденците живее в края на селото и рядко контактували с локалните.

Според кмета на Нова Загора Николай Грозев на този стадий нямало съобщение за болен от COVID-19, под карантина били общо 64 души, 48 от които в локалния ромски квартал „ Шести “. Част от поставените под карантина са работили до скоро в Банско,други са се завърнали от Италия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР