68-годишен пенсиониран френски хирург е обвинен за изнасилване и сексуално

...
68-годишен пенсиониран френски хирург е обвинен за изнасилване и сексуално
Коментари Харесай

Пенсиониран лекар е обвинен в изнасилването на 250 деца

 68-годишен пенсиониран френски хирург е упрекнат за обезчестяване и полово посягане над голям брой малолетни. Разследването против него досега демонстрира, че той може има към 250 евентуални жертви, оповестява Агенция Франс Прес.

Ако обстоятелствата се потвърдят това ще бъде най-мащабния педофилски скандал във Франция.

Лекарят Джоел Льо Скуарнек е задържан през май 2017 с повдигнато обвиняване за полово посегателство над четири малолетни девойки, в интервала сред 1989 година и 2017 година когато той е работил в лечебни заведения в Бретан, Турен, Шарант и Йонзак.

Той е арестуван преди две години след тъжба за обезчестяване, подадена от родителите на момиче, живеещи покрай дома на лекаря в Йонзак. Това дава началото на следствието.

Срещу лекаря са подадени общо над 184 тъжби от девойки, (181 от тях непълнолетни), които настояват, че той е упражнил полово посягане върху тях. Това разгласи в понеделник прокурора в града Ла Рошел Лоран Зухович.

Случаят е отстъпен в интерес на прокуратурата в града Лориан, която пази в загадка множеството от детайлите по следствието, до момента в който то към момента тече. Според следствието 100 случаи на полово посягане са маркирани единствено в департамента Морбиан и 23 в района Финистер. 209 от всички 250 хипотетични жертви са били привикани на разпит, като доста от тях оповестяват съответни мемоари за случаите.

По време на втората правосъдна процедура Джоел ще бъде съден за изнасилвания над малолетни лица под 16 години. Хирургът е записвал имената и телефонните номера на младите девойки в персонални бележници, демонстрира следствието. Той описвал половите актове и своите мечти с девойките с рисунки от края на 80-те години. По време на претършуване в дома му проверяващите са разкрили и детска порнография, кукли и перуки.

В момента следствието би трябвало да откри дали половите похищения са се случили в реалност или това са мечти на лекаря, оповестява френското издание " Ouest France ".

Втората правосъдна процедура ще се организира от 13 до 17 март 2020 година Тогава ще се откри и присъдата на 68-годишния доктор. До момента той се намира в пандиза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР