“67 подписа са положени под предложения от “Възраждане и подкрепен

...
“67 подписа са положени под предложения от “Възраждане и подкрепен
Коментари Харесай

Костадинов: За пореден път ПП-ДБ подкрепиха ГЕРБ, не се подписаха за вота на недоверие

“67 подписа са положени под оферти от “Възраждане ” и подсилен от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия избор на съмнение, който внасяме. Основният претекст е обвързван с невижданата политическа интервенция в работата на служебното държавно управление. То би трябвало да бъде равно отдалечено от всяка една политическа мощ и не би трябвало да оставя усещане за индивидуалност в своята работа. ” Това съобщи на брифинг от Народното събрание Костадин Костадинов, оповестиха от пресцентъра на партията.

Председателят на “Възраждане ” уточни още, че единствено седмица след назначението на кабинета, с едно изказване на ръководителя на ГЕРБ е бил препоръчан за промяна министърът на външните работи. Това основава справедлива причина за подозрение във връзка с честността и прозрачността на изборния развой и съхраняването на вота на българските жители.

“Ето за какво считаме, че това държавно управление би трябвало да подаде оставка и да бъде назначен нов кабинет. Обърнахме се и към ПП-ДБ - хората, които настояват, че са срещу ГЕРБ и Движение за права и свободи. Правителството очеизвадно е на ГЕРБ и Движение за права и свободи и на ПП-ДБ, тъй като в кабинета има техни представители. Само че от ПП-ДБ отхвърлиха да се подпишат, което за следващ път демонстрира какви лицемери са тези създания. Мястото им е на боклука на политическата история на България и мощно се надявам, че техните гласоподаватели, които са почтени и честни хора, ще ги изпратят там, където им е мястото - на боклука на историята. ”, съобщи още ръководителят на “Възраждане ”, Костадин Костадинов.

Аргументи за какво избор на съмнение е изцяло законен:

- служебното държавно управление поставя клетва пред Народното събрание;

- Народното събрание на процедура избира вероятните служебни министър председатели след измененията в Конституцията;

- няма ограничавания върху парламентарния надзор, който се постанова над служебния кабинет от страна на НС;

- споменаваното тълкувателно решение на Конституционен съд от 1992 година, което се загатва в общественото пространство, откакто беше импортиран вота на съмнение, не е настоящо.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР