67-мият събор на Българския лекарски съюз реши да бъде подписан

...
67-мият събор на Българския лекарски съюз реши да бъде подписан
Коментари Харесай

БЛС ще подпише Националния рамков договор за 2018 г.

67-мият събор на Българския лекарски съюз реши да бъде подписан Националния рамков контракт за 2018 година за финансиране на болничната и извънболничната помощ. Решението беше взето макар апела на финансовия министър Владислав Горанов подписването да се отсрочи до момента в който се посочи какви са отговорностите на Здравната каса към непознати фондове.

Лекарският събор гласоподава да бъде подписан новия рамков контракт с Касата с 229 гласа " за ", 28- " срещу " и 7 " въздържал се ". Той е делегирал права на десетима представители на Управителния съвет да осъществят подписването.
Венцислав Грозев - ръководител на Българския лекарски съюз: При параметрите, които са реализирани в преговорния развой със Националната здравноосигурителна каса.С други думи финансови и текстови.Това, което е реализирано до сегашния миг и признато от Надзорния съвет и УС на БЛС като текстове промени в бъдещия Национален рамков контракт за 2018 година и финансови параметри по силата на Закона за бюджета на НЗОК, в тези стойности договорът да бъде подписан.
Един милиард и 824 млн. ще са парите за болнична помощ, 214 млн. и 300 хиляди в извънболнична първична помощ и 229 млн. и 300 хиляди в профилираната извънболнична помощ, посочи още Грозев. Ръководствата на Съюза и Касата се схванаха да се усилят цените на над 130 клинични пътеки, за което са планувани близо 150 млн. лв..

Договорът би трябвало да бъде подписан до края на месеца и да влезе в действие от 1 април. Във връзка с напрежението в бранша и вмешателството на министър Владислав Горанов в преговорния развой лекарите одобриха публична декларация, че здравето на пациентите не може да бъде рискувано с фискални цели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР