67-годишната скандална брокерка на недвижими имоти от Свищов Анелия Танчева

...
67-годишната скандална брокерка на недвижими имоти от Свищов Анелия Танчева
Коментари Харесай

Брокерка жали условна присъда за измама със земи за 313 319 лева

67-годишната скандална брокерка на недвижими парцели от Свищов Анелия Танчева апелира условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен период на Районния съд в Свищов за крупна машинация. От постановеното наказване не са удовлетворени и частните обвинители и цивилен ищци по проблема. Делото в Окръжния съд във Велико Търново е планувано за 17 януари.

През октомври Танчева бе задържана в квартирата си в крайдунавския град поради машинация за 313 319, 91 лв.. Завлечените са свищовска компания с над 200 000 лв., семейство лекари от града, възрастен мъж и още една свищовлийка. Петимата са били излъгани при покупко-продажби с покупко-продажба на земи от 2011 до 2013 година. По тъжби на пострадалите и след дълго следствие прокуратурата внесе обвинителен акт против Танчева за присвоената сума на 24 август 2017 година На 3 октомври 2018 година Районният съд в Свищов постанови условно наказване за извършителката. По време на правосъдното разследване брокерката е оправдана единствено за измамата на Ангел Тодоров от Свищов, по която е била упрекната за 8508 лева

Прокуратурата в крайдунавския града стачкува условното наказване, тъй като брокерката е осъждана и преди условно и има криминалистични регистрации за измами от много години насам.

Още през 2002 година Анелия Танчева е била наказана от Районния съд в Свищов за машинация. Наказанието е 100 лева санкция след съглашение с прокуратурата и е оправдана по право година по-късно.През септември 2015 година брокерката е дадена на съд и от Районна прокуратура в Левски. Пак за измами със земи. Жертвата още веднъж е компания „ Ентек “ ООД от Свищов, която е завлечена по второто дело. От декември 2012 година до 13 юни 2013 година брокерката поддържала подвеждане у Георги Николов, че ще закупи за неговото сдружение 5 дка равнища в Белене за 4294 лева Земята сякаш била платена на майката на действителния притежател от посредничката. За тази спекулация Анелия Танчева е получила 11 месеца условно, а приетата вреда е за малко над 4000 лева Присъдата е доказана неотдавна и от Окръжния съд в Плевен.

Срещу Танчева има и безчет изпълнителни каузи и запори от частни правосъдни реализатори. Преди месеци против нея е импортиран и иск в съда от комисията „Антикорупция“ за лишаване на нелегално добито имане за 489 564 лева Въпреки това компания „ ТЕРРА 2777 “ ЕООД траяла да работи и да се занимава с покупко-продажба на недвижими парцели, строителство, консултантски и комисионни покупко-продажби. В края на предходната година против брокерката постъпили нови тъжби и досъдебни производства в Районна прокуратура – Велико Търново.

Емилия Трифонова от великотърновското село Ресен е една от последните жертви на Танчева. Младата жена алармирала прокуратурата в остарялата столица и по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР