67-годишната Мерил Стрийп ~ за остаряването и годините, които превръщат

...
67-годишната Мерил Стрийп ~ за остаряването и годините, които превръщат
Коментари Харесай

Годините не променят личността, те само я шлифоват ♥ Мерил СТРИЙП

67-годишната Мерил Стрийп ~ за остаряването и годините, които трансформират хубостта в мъдрост.

Харесва ми, какво времето направи с мен. На другите може и да не им харесва, само че през днешния ден се усещам удобно и свободно. Трябва да приемете своята възраст, животът е толкоз скъпоценен. Когато започнете да губите хората към себе си, разбирате, че всеки ден е подарък за вас.

Спомням си, че на 8 години, бях безусловно влюбена в своята баба. Взимах й молива за устни, заставах пред огледалото и рисувах бръчки по лицето си. Исках да усещам какво е това, да бъдеш баба. Мама от време на време ме снимаше, аз вардя тези фотоси и всякога се учудвам, като ги преглеждам. Защото на тях аз съм тъкмо такава, каквато съм в този момент.

Ние не променяме същността си. Моят майчински опит споделя същото – имам четири деца и се уверих – личността я виждаш още в дребното дете и надълбоко в себе си, тя не се трансформира. Променя се единствено методът на взимане на решения, само че и при решенията е по този начин – хората одобряват единствено тези, които са свойствени за тях.

Годините не трансформират личността, те единствено я шлифоват. Например, ставаме по-малко високомерни. На 25 бях изпечена специалистка в това, по какъв начин и в какво би трябвало да играя. Днес съм доста по-малко уверена в същото.

Колкото повече одъртявам, толкоз по-силен е апетитът ми за живот, желанието да оценявам себе си. В младостта си бях доста по-безгрижна. Тогава не  мислех за това, че в миналото ще настъпи краят. Но след това за 2 години изгубих двама доста близки на сърцето ми хора, и разбрах, че може би всичко може да свърши за секунди.

Всичко в живота непрекъснато се мени. И в това е неговият смисъл. Веднъж някой ми сподели – тайната на живота е умеенето да се радваш на потока на времето. Трябва да бъдеш благополучен, че ти е обещано да живееш тук и в този момент, да се посветиш на това, което ти е на сърце. За мен, това е да се фотографирам в киното и всички благоприятни условия, които ми дава времето, аз одобрявам за знамение. В последна сметка преди години, дамите на моя възраст са били с единия крайник в дом за остарели хора.

Не се багра да остарея. Преди си мислех, че като мина 40-те, няма да имам работа, че моето място ще бъде заето от млади актриси. Но през днешния ден към този момент съм спокойна – имам задоволително оферти за функции. И съм здрава, което е доста значимо. Между другото, аз не се считам за привлекателна жена, по тази причина ми е все едно.

Безкрайно съм признателна на Бог за това, че още съм жива. Много мои другари се борят с заболявания, доста към този момент си отидоха от този свят, а аз съм още тук. Няма от какво да се окайвам.

Източник: theageofhappiness.com
Снимки: imdb.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР