67-годишен мъж отива на съд заради това, че на 23.09.2021

...
67-годишен мъж отива на съд заради това, че на 23.09.2021
Коментари Харесай

Неправоспособен шофьор се изправя пред съда заради причинена фрактура на дете в Берковица

67-годишен мъж отива на съд поради това, че на 23.09.2021 година карал лек автомобил в региона на кръстовището на улиците „ Първи май “ и „ Мир “ в Берковица, като в това време до намиращото се наоколо учебно заведение играела група деца. Сред тях бил и 8-годишно момченце. Момчето било мъчно преносимо вследствие предишна контузия.

Децата седели пред магазин, когато около тях минал обвиненият. Шофьорът нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – макар че ги видял, той не показал нерешителност и не спрял.

Забелязвайки заплахата от страна на движещата се около тях кола, някои от децата бързо се качили върху складирани наоколо палети. Седящото на пътя момче не съумяло да го направи. Междувременно при завиване надясно обвиненият, със задните гуми на автомобила, минал през крайници на малолетното момче.

На местопроизшествието пристигнала бабата на потърпевшото дете. Случайно преминаващо друго МПС го транспортирало до болнично заведение.

По случая се води следствие. В хода на следствието било открито, че мъжът е недееспособен водач и не има удостоверение за ръководство на МПС. Той е оправдан по право.

На детето е била породена междинна телесна щета – фрактура на лявата подбедрица с охлузване. Увреждането довело до трайно усложнение на придвижването за повече от 1 месец.

Предстои делото да продължи в съда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР