67 000 пенсионери в област Русе от днес получават добавка

...
67 000 пенсионери в област Русе от днес получават добавка
Коментари Харесай

67 000 пенсионери в област Русе от днес получават добавка 120 лв.

67 000 пенсионери в област Русе от през днешния ден получават добавка 120 лева Възрастните хора обаче споделят, че мъчно могат да оцелеят през зимата с тази спомагателна сума, тъй като не стига да покрият разноските си, най-много за ток и медикаменти.

Славка Пашанкова разяснява, че след 43 години стаж като здравна сестра в детска ясла в този момент взима 300 лв. пенсия.

" Подигравка.Тия пари не могат да ти стигнат за нищо. Да работят върху преизчисление на пенсиите с подобен коефициент, с който да се приближават до нарастванията на цените на разноските на хората. Иначе 120, 50, 300 да сложат, това е някаква мижава, междинна позиция, която нищо не оказва помощ на пенсионерите. Абсолютно нищо “, разяснява тя.

" 256 и някакви стотинки вземам сега. Ако сложите тия 120 от тоя месец, които са краткотрайно, не знам на какво се надяваме оттова нататък. Не желая да го мисля, тъй като това ми докарва още заболявания с изключение на тия, които имам “, сподели пред камерата на Българска национална телевизия Ана Григорова.

" Аз не закупувам медикаменти, добре че съм здрава. 90-годишна съм. Мен единствено от тока ме е боязън. От друго не ме е боязън. Като има самун, ще караме както можем “, съобщи и Николина Демирева.

Допълнителните 120 лева към пенсиите бяха обезпечени с актуализация на бюджета, гласувана и призната от Народното събрание. Те ще бъдат изплащани и през месеците ноември и декември. За задачата са обезпечени общо 249 млн. лева, с които ще бъдат подкрепени 2 000 080 пенсионери в страната.

Репортер:Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР