6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас

...
6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас
Коментари Харесай

6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени по TISPOL

6680 товарни автомобила и 1388 рейса са тествани у нас в границите на последната интервенция на Пътна полиция по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя се организира от 9 до 15 октомври и главният обект на инспекциите бяха камионите и рейсовете.

От общият брой тествани водачи на товарни коли са открити общо 2239 нарушавания. На 37 от тестваните моторни транспортни средства е наложена възбрана за придвижване. За съпоставяне - в предходното издание на интервенцията, извършено през месец юли тази година, тестваните товарни коли са били по-малко, а точно 4683. Тогава са установени 1584 нарушавания, а на 23 МПС е наложена възбрана да продължат да се движат.

При рейсовете, от общия брой тествани транспортни средства, са открити общо 315 нарушавания. За съпоставяне, при инспекциите през месец юли, броят на тестваните возила е съвсем същият - 1159, само че нарушаванията са били доста по-малко - 188.

От направения относителен разбор се следи нарастване на нарушаванията по всички индикатори при товарните коли с 1,5 пъти, като се изключи нарушаванията, свързани с ръководство след приложимост на алкохол, претоварване над допустимата норма. Констатират се нарушавания, свързани с ръководство на товарни коли след приложимост на наркотични субстанции.

При рейсовете се следи нарастване на нарушаванията, свързани с неизползване на предпазни колани, нередовни документи на лидера и транспортното средство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР