66 минути пациентът с е чакал да бъде приет в

...
66 минути пациентът с е чакал да бъде приет в
Коментари Харесай

Фандъкова: След 66 минути забавен прием, шефът на Четвърта градска остава

66 минути пациентът с е чакал да бъде признат в лечебното заведение. Това е неприемливо, нужни са ясни правила и логаритми. И все пак не е време за оставки. Директорът на в София доцент Аркадий Иванов остава на поста си. Това стана ясно от думите на столичния кмет.
В края на предходната седмица здравният министър проф. Костадин Ангелов изиска отстраняването на доцент Иванов, откакто в лечебното заведение имаше случай на закъснение на приемане на пациент с ковид. В същото време се пояив и на шефа на Четвръта градска болница. Кметът на София в очакване написмените пояснения на шефа на лечебницата и вътрешната.
 Костадин Ангелов: Мобилни екипи пред всяка държавна болница ще вършат бързи проби за ковид Костадин Ангелов: Мобилни екипи пред всяка държавна болница ще вършат бързи проби за ковид
От през днешния ден, 3 ноември, разполагаем на Столичната районна здравна ревизия ще бъдат 20 чиновници на Националния център по публичен...

" Получих писмените пояснения на доцент Иванов, както и цялата документи от инспекцията. Свалени са записите от камерите по минути. Снети са и пояснения от всички взели участие в забавянето при приема на пациента с ковид. Забавянето и престоя на колата за спешна помощ съгласно записите е 66 минути, което не е по разпоредбите. Четвърта градска болница има логаритъм за банкет на пациенти, с който е осведомен целият личен състав. Има пропуски при спазването на тези правила. Първото закъснение е над 30 минути до идването на дежурния доктор. Това е доста съществено забавяне. Второто закъснение е поради диалозите сред дежурния доктор и началника на отделението, както и със незабавния доктор. Вместо да се работи, времето е минало в диалози. Това е неприемливо! Но считам, че в този миг имаме потребност от нареждане на системата, от изчистване на проблемите и пропуските. Имаме потребност от всеки един доктор, здравна сестра и санитар. А те се нуждаят от ясни правила в тази обстановка. Не считам, че е време за оставки. Трябва да се усъвършенства организацията и работата и ще проследявам персонално за това ". Това съобщи Йорданка Фандъкова по случая, представена от.
Относно петицията в поддръжка на доцент Иванов тя разяснява, че " той е един от най-хубавите хирурзи и е обикновено пациентите му да го поддържат ". Но акцентира, че решението й не е прочувствено, а е рационално в обстановка на пандемия и остра потребност от лекари в този миг.
Кметът Фандъкова е разговаряла през вчерашния ден с министъра на опазването на здравето за основаването на по-добра организация и логаритъм за пациенти, които идват в лечебните заведения независимо, само че не са за хоспитализация.
 От 6 ноември би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения От 6 ноември би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения
От 6 ноември, 13:00 часа, би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения. Това съобщи шефът на болница " Свет...
" Това е един празен ход, който би натоварил системата - в случай че извън влезе пациент, той ще бъде прегледан в изолатора, в случай че се окаже, че е с ковид, само че не е за хоспитализация, би следвало да се обадят на " Спешна помощ ", с цел да го върнат вкъщи, а това ще затрудни доста системата. Говорим за тези проблеми с министъра, търсим решение и с шефа на " Спешна помощ ", с който разговарях тази заран ", добави Фандъкова.
При 8 места за пациенти с ковид в Четвърта градска болница към този момент са признати 14 души.
В София новите инфектирани за миналото денонощие са 979 души, а приетите в болница са 694 - с 42-ма повече от предходния ден. Фандъкова успокои, че към момента има места в общинските лечебни заведения за пациенти, които се нуждаят от лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР