66-годишният мъж, който бе установен като извършител на стрелбата по

...
66-годишният мъж, който бе установен като извършител на стрелбата по
Коментари Харесай

Бивш учител по английски е стрелецът по плевенската библиотека

66-годишният мъж, който бе открит като причинител на стрелбата по Регионалната библиотека „ Христо Смирненски “ в Плевен, е някогашен преподавател по британски. Той е притеглен като обвинен и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 1 000 лева ., заяви през днешния ден прокуратурата.
В първите минути на Нова година стъкленият портал на библиотеката и прозорецът на стаята на защитата бяха надупчени от патрони. За благополучие тъкмо по това време нощният надзирател излязъл от постройката, с цел да гледа новогодишната заря на площада и не е потърпевш.
Вандалският акт безусловно взриви обществените мрежи . Минути след стрелбата плевенските криминалисти пристигнали на мястото и създали оглед. Установили, че провалите са в четири витринни стъкла, една стъклена табела и стъклопакет на входната врата. Намерили шест проектила, които са изследвани в Базовата научно-техническа лаборатория на Министерство на вътрешните работи.
За няколко дни криминалистите стигнаха до причинителя. Оказало се, че той е стрелял със законно притежаван револвер. При претършуване на дома, в който пенсионерът живеел на квартира, са открити и конфискувани към 700 нелегално притежавани патрона. На служителите на реда стрелецът обяснил, че не се е целел в библиотеката, а просто гърмял във въздуха, с цел да означи настъпването на новата година. Той не е престъпно проявен, не е осъждан и се употребил със относително положително име в обществото. Предстои да бъде назначена психиатрична експертиза, разясняват от държавното обвиняване.
„ Изказвам нашата огромна признателност на полицията в Плевен в лицето на нейния шеф комисар Красимир Начев и шефовете на Първо и Второ РПУ за това, че съвършено и доста бързо и професионално си свършиха работата и по двата вандалски акта от последните дни - стрелбата против библиотеката, и по кражбата на бронзовата жабка от дребните фонтани в центъра на града “, сподели плевенският кмет Георг Спартански на днешната оперативка с общинското управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР