66-годишният член на секционна избирателна комисия в село Писарово Георги

...
66-годишният член на секционна избирателна комисия в село Писарово Георги
Коментари Харесай

Освободиха от наказателна отговорност член на СИК, гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент


66-годишният член на секционна изборна комисия в село Писарово Георги Ст. е бил освободен от наказателна отговорност от съда по предложение на Районната прокуратура в Генерал Тошево за това, че по време на изборите за Европарламент на 26 май 2019 година упражнил правото си на глас два пъти. За закононарушението по член 168, алинея 2 от Наказателен кодекс му е наложена санкция в размер на 1000 лв..

Мъжът бил член на секционна изборна комисия в секция №031 в село Писарово, община Генерал Тошево. По време на изборите за членове на Европейски парламент той попълнил декларация, с която удостоверявал, че не е дал своя вот и няма да гласоподава на друго място, и упражнил правото си на глас в секцията, където бил член на комисията.

По време на отмора в изборния ден 66-годишният Георги отишъл в Генерал Тошево, където се водел по непрекъснат адрес, и упражнил наново правото си на глас в секция №001. След това се върнал в село Писарово и траял да извършва отговорностите си като член на СИК.

След като било формирано досъдебното произвеждане по член 168, алинея 2 от Наказателен кодекс, Георги признал виновността си. Поискал да подписа съглашение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. Предвид чистото му правосъдно минало, неналичието на престъпна регистрация и оказаното подпомагане за откриване на обективната истина по време на следствието прокуратурата е приела, че са налице условията той да бъде освободен от наказателна отговорност по член 78а от Наказателен кодекс и да му бъде наложена санкция.

Аргументите на прокуратурата са били споделени и от правосъдния състав на Районния съд в Генерал Тошево, който го признал за отговорен за упражненото право на глас два пъти, освободил го от наказателна отговорност и му наложил санкция от 1000 лв..

Съдебното решение може да се апелира пред Окръжния съд в Добрич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР