66-годишния Криштоф Марек, който извърши петорното убийство в Чикаго е

...
66-годишния Криштоф Марек, който извърши петорното убийство в Чикаго е
Коментари Харесай

Убиецът на българите в Чикаго го чакат пет доживотни присъди

66-годишния Криштоф Марек, който извърши петорното ликвидиране в Чикаго е с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Сред жертвите му са и трима български жители. Повдигнати са му пет обвинявания за ликвидиране първа степен. Това според законодателството на щата Илинойс значи, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, защото в щата няма смъртно наказване, оповестяват от българското Министерство на вътрешните работи.
Министърът на вътрешните работи е командировал в Чикаго Георги Овчаров за оказване на цялостно подпомагане на локалната полиция и отбрана на интереса на българските жители.
Задграничният представител на Министерство на вътрешните работи в Съединени американски щати Георги Овчаров и Иван Анчев, общоприет консул на България в Чикаго, организираха работна среща със сержант Перес, водещ следствието на чикагската полиция по осъщественото тежко престъпно закононарушение, при което починаха трима български жители. В рамките на срещата те се срещнаха с настоящата информация и елементи по следствието.

На арестувания е назначен длъжностен юрист и по негов съвет той не дава никакви изказвания по случая. Според водещите следствието българските жители са станали почтена жертва на ментално неустойчив човек.
След обиска в дома му криминалисти са открили, че мъжът е имал фикс идея за гонене и е душевен неустойчив.
Овчаров посочи, че през цялото време на случая казусът се координира персонално от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово предписание офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на цялостно подпомагане на локалната полиция и отбрана на интереса на българските жители, които живеят там. По думите му българската страна е поела ангажимент да подкрепи следствието с осъществяване на нужните инспекции посредством европейските служби за определяне на вероятно престъпно минало или сходни прояви на причинителя на територията на Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР