66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката

...
66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката
Коментари Харесай

Българите не харесват кабинета, но и не искат предсрочни избори

66,4% от пълнолетните българи не чакат обилни промени в политиката на новото държавно управление след ротацията, а 18% са на противоположното мнение. Останалите не могат да дефинират. Доверието в държавното управление остава ниско, въпреки и на фона на отвращение за оставка на кабинета и следващи предварителни избори.

Това сочат национално-представителни данни на „ Галъп интернешънъл болкан “ особено за Българската национална телевизия от проучване, извършено сред 11 и 19 януари „ лице в лице “ сред 807 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.

Всички съществени електорати са на мнение, че огромни промени надали ще има. Изключение вършат привържениците на ГЕРБ. Там мненията са поделени. 
 Източник " Галъп интернешънъл болкан " /БНТ
Над една трета, или 34,2% са „ за “ оставка на държавното управление, само че 41,4% са „ срещу “. Останалите се двоумят. 
 Източник " Галъп интернешънъл болкан " /БНТ
Явно няма възторг към това държавно управление, само че има и отвращение за нова политическа неустойчивост. Избори изглеждат нежелани. 30,9% са „ за “, на 48,4% „ срещу “. Останалите се двоумят. Агенцията следи тези индикатори месец след месец и към този момент те демонстрират по-скоро отмалялост от непрекъснатите политически промени и избори в миналите няколко години, означават от " Галъп ".
 
 Източник " Галъп интернешънъл болкан " /БНТ
Доверието в държавното управление обаче остава ниско: 22,2% имат, само че 67,7 на 100, или две трети, нямат доверие. Останалите не могат да дефинират.

" Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, даже и да не е изключение. И демонстрира, че има сериозна ниша за други възможности ", показват от организацията.
 Източник " Галъп интернешънъл болкан " /БНТ

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР