650 хил. човека са решили да гласуват в последния момент

...
650 хил. човека са решили да гласуват в последния момент
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Сега се решават изборите, бомбените заплахи не са случайни

650 хиляди индивида са решили да гласоподават в последния миг на предходните избори, това е показал екздит пола на “Галъп ”. Това се чака и на идния избор в неделя. “Това значи, че в този момент, до момента в който приказваме, се вземат решение изборите ”, разяснява политологът Първан Симеонов по Нова телевизия, цитирайки последно проучване за настройките на гласоподавателите. Той разяснява също, че сега се вижда доближаване на хипотетичните резултати на първата и втората партия, само че това не значи, че резултатът ще е тъкмо подобен.

“Казвам това, с цел да не кажат отново хората, че социолозите не са познали резултата ”, добави Симеонов. Той разяснява, че е допустимо при готовност на гласоподавателите на някоя от партиите в самия избирателен ден може да има значително разбъркване в резултата.

Първан Симеонов сподели също, че някои водачи са изразили огромна убеденост, че ще имат по-висок резултат от прогнозата, само че последователно са сменили тона в акцията, с цел да не излезе, че последователите им може и да не гласоподават.



Димитър Ганев от “Тренд ” разяснява, че към този момент проучванията не демонстрират, че ще неочакван прикрит избор, който да не е регистриран в тях. Той сподели също, че при моментната фотография на настройките на гласоподавателите, не се вижда огромен късмет за решение на политическата рецесия у нас. Според политолога е нужно първия и втория да работят в партньорство, с цел да има постоянно държавно управление, само че това към този момент значи да бъдат разочаровани гласоподавателите им. Той предвижда, че по-скоро излизане от политическата рецесия ще има след локалните избори наесен.



Първан Симеонов разяснява също, че бомбените закани за учебните заведения в последните дни не са инцидентни и могат да уплашат някои групи гласоподаватели. Той прикани хората да не се опасяват и да отидат да гласоподават макар провокациите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР